GoBuda Mall Fitness Terem

1
3
5
6
7
GoBuda Mall Fitness Terem

Új koncepcióval és eredeti designnal nyitott meg újra a GoBuda Mallban (korábban EuroCenter Bevásárlóközpont) található fitness terem.

A feketére festett mennyezet, a sejtelmes fények, a látványos, mintás szőnyeg és az előtérben álló aranyszínű majomszobor láttán akár azt is gondolhatnánk, egy Las Vegas-i kaszinóban járunk – feltéve természetesen, hogy figyelmen kívül hagyjuk az ultramodern gépeket, amivel a GoBuda Mallban nemrég megnyílt, különleges hangulatú fitness termet berendezték.

Az edzőterem tulajdonosainak határozott célja volt, hogy a fitness terem kiváló lokációjának köszönhetően Óbuda kiemelt találkozási, rekreációs helyévé váljon. Tudatosan nem egy klasszikus edzőtermet képzeltek el ide, hanem egy olyan közösségi teret álmodtak meg, ahova a kerületi – főként női – lakosok, amellett, hogy lejönnek sportolni, kellemesen eltöltenek néhány órát. Ennek is köszönhető, hogy Fejes Gergő (Plusdesign Studio) és a társtervező Soltész László építész által megalkotott enteriőr sokkal inkább emlékeztet egy kaszinó, bár vagy szórakozóhely belső terére, mint egy megszokott edzőtermi designra.

Csekély számú ablaka révén a hely alapvetően is sötét, és erre még rá is játszottak a feketére festett mennyezettel. Ehhez párosították a tapétázott falfelületeket, melyek minden felszakaszon izgalmas színfestést kapnak a programozható RGB és LED-lámpák által.

A tér legmeghatározóbb eleme az attraktív, élénk színű és izgalmas mintájú, jó kopássállóságú szőnyeg, aminél feltűnőbb színfolt csupán a bejáratnál elhelyezett óriás majomszobor.

Fejes Gergő tervező számára bakancslistás projekt volt a fitness terem, aminek megtervezésében a megrendelői kör is aktívan részt vett – a végeredmény pedig egy kaszinó és bár hangulatú közösségi tér lett.

 

Tervezés éve
2022